Menu

  

Antenniverkon taajuusmuutos vk 44 Koli ja vk 45 Joensuun alilähetin - Ei siirtymäaikaa

Digitan UHF-alueen antennitelevisioverkossa muutetaan lähetystaajuuksia. Taloyhtiöissä pitää varautua säätämään antennijärjestelmät uudelle taajuudelle. Koko maassa taajuusmuutos koskee noin 60.000 taloyhtiötä ja julkista rakennusta, jotka kuuluvat antennitelevisioverkkoon ja joissa on yhteisantenni. Yhteisantennien päävahvistimet täytyy säätää uudelleen, muutoin muuttuvilla taajuuksilla olevat tv-ohjelmat lakkaavat näkymästä. Muutos ei koske kaapelitalouksia. 

Joensuussa ei ole siirtymäaikaa vaan taajuusmuutos toteutetaan lennosta ilman rinnakkaislähetyksiä. Aikaa siis vain lokakuun loppuun!

Jos taloyhtiössä on vanha päävahvistin, joka ei ole ohjelmoitava tai siinä ei ole riittävästi kanavakohtaisia suodattimia, se täytyy uusia. Lisäksi samassa yhteydessä kannattaa lisätä antennijärjestelmään VHF-antenni, joka mahdollistaa HD-kanavien näkymisen DNA:n VHF-lähettien näkyvyysaluilla.

Taloyhtiön kannattaa selvittää ajoissa, millainen antennijärjestelmä sillä on käytössä: 

Isännöitsijä pyytää antenniurakoitsijan paikalle arvioimaan, mitä taloyhtiön antenniverkolle ja antennivastaanotolle täytyy tehdä. 

Soita siis Juha Leppäselle, puh. 050 091 4194 tai lähetä tiedustelu tästä YHTEYDENOTTOLOMAKEELLA. Selvitämme kiinteistöjen antennijärjestelmien muutostarpeen ja teemme tarvittavat toimenpiteet niin, että asukkaille koituu muutoksesta mahdollisimman vähän vaivaa.

 

Omakotitaloissa muutostarvetta ei ole. Kanavat ainoastaan haetaan uudelleen. Jos halutaan HD-kanavien näkyvyys, täytyy olla VHF-antenni suunnattuna (alueellamme) Pyytivaaran DNA-HD-lähettimelle. 

 


 

TV-kuva kateissa tai näkyy huonosti?

 

Ehkä 4G-verkko vaikuttaa TV-kuvaasi? Apua saat soittamalla Juhalle, puh 050 091 4194 tai ota yhteyttä tästä YHTEYDENOTTOLOMAKKEELLA.

http://yle.fi/uutiset/4g-verkosta_pahoja_ongelmia_jo_tuhansien_tv-kuvaan__apua_saa_onneksi_ilmaiseksi/8025071

 

 

 

© Sähköasennus Kuronen Oy | Hietalantie 5 | 80710 Lehmo | Puh. 045 111 9801